Review: ZA True White Cushion Compact (Natural) ft. The Face Shop Air Cotton Make Up Base SPF30/PA++ (02 Lavender)

by - 9:58:00 PM

Assalammualaikum
Dan hai korang.
Entry kali ini Cik Lia akan review 2 product makeup dari 2 brand.

ZA True White Cushion Compact (Natural) ft. The Face Shop Air Cotton Make Up Base SPF30/PA++ (02 Lavender)


Cik Lia’s Review

Za True White Cushion Compact (natural)




1st time Cik Lia tgk cushion compact ni dkt instagram Amyra Rosli dia ada buat tutorial pakai za cushion compact ni korang pg la usya Ig Amyra kalau nk tgk makeup tutorial dia  and Za Cosmetic Malaysia pun ade buat contest mase tu (tp skung ni dah tamat la contest tu).

Cik Lia mmg puas hati sgt2 dgn tekstur cushion ni and product ni ada refill so korang xpyah la beli compact tu ag. Just buang cushion tu punye pack and masuk kan dgn refill baru. So korang bleh dpt cushion yg bru.

Product ni ada 3 jenis warna natural,fair dan light. So untuk kulit Cik Lia prefer Code Natural sbb code tu je yg in dgn kulit Cik Lia. Entry sblum ni Cik Lia ada bgtau yg kulit Cik Lia skung ni sensitive dan kadang2 kering di stgh2 kawasan. Sbb tu Cik Lia tkot nk tukar pakai cushion, sbb sblum ni Cik Lia mmg stick dgn bb cream tp Alhamdulillah dah try bnyak kali Za Cushion Compact ni kulit Cik Lia ok xde tindak balas yang xok.

Tekstur cushion ni sgt2 smooth ,senang apply dan sgt coverage so korang boleh gune cushion sebagai conclear untuk cover bekas jerawat ke, parut ke.Za cushion Compact ni mmg sgt tahan lama dan xberkecapuk bila berpeluh @ lepas tacap.Kalau code yang korang pilih terang dgn kulit asal  korang boleh set dgn bedak yang code dia matching dgn kulit korang jadi xdelah nmpak terlalu cerah.

So, bagi korang yang nk try product cushion @ bb cushion Cik Lia recommend product ni sbb dia sama je dgn bb cream @ faoudation  yang korang gune cume dia dlm bentuk cushion. Tp kne pandai pilih code warna tau jgn salah beli nnt duit korang rugi J


The Face Shop Air Cotton Make Up Base SPF30/PA++ (02 Lavender)






Sebelum ni kalau makeup Cik Lia prefer gune face primer dlm bentuk gel mcm Silkygirl face primer yg Cik Lia pernah buat review sblum ni. Tp bile face prime tu dah xkluar lagi dkt Watson Cik Lia decide tok try product ni sbb ramai yg bg komen dkt Hermo (tempat Cik Lia beli product ni dlm slot haul pun ade) ckp The face shop Air Cotton Make Up Base ni sesuai sebagai face primer and ye its is. Cik Lia dah try n this is one of Cik Lia punye favourite primer @ Makeup base. Sbb nya.

  •   Long-lasting
  •   Senang nak apply 
  •  Kenapa Cik Lia ckp long lasting sbb dia ada SPF 30 PA++ dan kalau korang duduk dkt panas pun makeup korang xde crack sgt.
  •   Dia x melekit mcm primer yg lain lau korang tgk warna yg Cik Lia pilih tu warna purple tp ble apply xde la muke korang warna tu dia tukar warna putih2 dan korang blend smpai rata and jgn lupa apply bawah leher jugak.
  •  Ada dua code warna 01 mint dan 02 lavender
  • And yg Cik Lia konfius knapa harga dia murah? MURAH! Btol murah! and dah pun sold out dkt hermo. (last nnt Cik Lia letak harga ok)
         Kedua2 product ni mmg good combination sbb dia bg makeup kite flawleess,               kurang oily dan makeup stay lebih lama. So Cik Lia recommend kedua2 product ni   

yang ni contoh makeup mnggunakan 2 product ni



Makeup ni Cik Lia create dari watak Seroja Irdina dlm drama Isteri Tuan Ihsan
#sisxpandailukiskening😁

Dekat mane korang boleh beli:

ZA True White Cushion Compact (Natural) ft. The Face Shop Air Cotton Make Up Base SPF30/PA++ (02 Lavender)

Watson 
RM 49.41
@
 gurdian (harga cik lia xtau)

Refill pack
RM 36 ++

The Face Shop Air Cotton Make Up Base SPF30/PA++ (02 Lavender)


         RM 13.90
@
 Outlet The Face Shop


Oklah itu je review Cik Lia sebagai penutup thn 2016.. πŸ˜—πŸ˜†
bye...
Jumpa next entry tahun 2017
πŸ˜—
p/s: azam korang thn 2016 dah fullfill ke blum??


You May Also Like

0 comments