Review : Maybelline Baby Skin Pore Eraser vs Silkygirl Skin Perfect Pore Refining Primer

by - 10:49:00 PM


Hai korang..

Agak dasyat jugak jadual kerja Cik Lia smpaikan apa2 entry yg Cik Lia plan tok masuk kan dlm blog pun tertangguh.. 

Entry kali ni Cik Lia nk Review 2 product yang Cik Lia dah try..meh sini meh tgk Product tu


Review:

Maybelline Baby Skin Pore Eraser 

vs

Silkygirl Skin Perfect Pore Refining Primer


Maybelline Baby Skin Pore Eraser 

Komen Cik Lia:

tekstur: agak soft dan cepat serap pada kulit

positif review: xmelekit pada kulit bile pakai 

negetif review: ia ckpkan Poreless ...tp.. mne ade porelesss??

pori2 still xbape nk cover..bile pakai bb cream @ foundation still nmpak pores..

lepas tu..packaging dia ok dah cantek tertarik ..tp....usage xde..detail apetah ag la..(maksudnya x do)

harga dia?? 

sigh..

lebih kurang RM48.90 cmtulah..
beli dkt watson..

star:  3 stgh je kot..

vs



Silkygirl Skin Perfect Pore Refining Primer

smoothen skin and minimizes the appearance of pore. so that makeup spread easily and adheres better.
As result, makeup still stay on longer 

komen Cik  Lia:
  
tekstur: agak soft dan cepat serap pada kulit ( sama mcm Maybelline)

positif review: xmelekit pada kulit bile pakai  
and kat packging dia ade tulis

FORMULATED FOR ASIAN SKIN

yess apa yang ditulis kat packging tu btol..

mmg sesuai untuk orang asia terutamanya bila keadaan cuaca yang agak xmenentu skarang..

and yess dia mmg minimizes pores kite..ble pakai makeup xnmpak la pori2 yg besar tu 

and bile peluh makeup yang dipakai still xnmpak berkecapuk walaupun xtacap..

negetif review:  xde.

harga: around RM 18 ke 19 cmtulah..

Cik Lia beli kat watson..

star: 4 stgh  bintang..

p/s: lau xsilap Cik Lia silkygirl pun ade kluarkan Face primer jugak..
korang try cek..



Apa yang Cik Lia review and komen ni dari pengalaman Cik Lia mencuba product2 ni..

pendapat kite berbeza2 jadi xsalah lau kite bg pandangan dari pihak kite sendiri..
so..korang lau nk tau apa yang Cik Lia komen ni betol ke x..
korang leh try sndri..
cek yang mane satu pilihan korang..

pada Cik Lia winner dia..

of course la..

Silkygirl Skin Perfect Pore Refining Primer
(suke pulak bear2 ni..)

oklah bye for now..
jumpa next entry..
thanks for reading......



















You May Also Like

4 comments

  1. Salam Cik Lia, primer Silkygirl tu silicone based ke? or gel macam maybelline ya? TQ! :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. wsalam..excually dua2 silicone base tp maybelline more to gel..

      Delete
  2. Tq cik liya...bru cuba2 nk guna primer. Saje survey review psl primer silkygirl tu.

    Menarik.. blh try nanti. Tq (^_^)

    ReplyDelete
  3. Tq cik liya...bru cuba2 nk guna primer. Saje survey review psl primer silkygirl tu.

    Menarik.. blh try nanti. Tq (^_^)

    ReplyDelete