Favourite Item (Hair Care,Skin Care,Perfume & Makeup) #yearly2016 & Test out + review Nivea Acne Care Make Up Clear 3 in 1

by - 12:14:00 AM


Assalammualaikum
Dan hai korang..

Entry kali ini Cik Lia akan share Favourite Item daripada Hair Care,Skin Care, Perfume, Make up untuk tahun 2016 dan jugak akan ada Test out + review untuk Product Nivea Acne Care Make Up Clear 3 in 1. Cik Lia sekali kan jelah dua2 entry ni sbb product ni pun ada dalam list favourite Cik lia.

Favourite Item (Hair Care,Skin Care,Perfume & Makeup) #yearly2016 


Skin Care

1. Nivea Acne Care Make Up Clear 3 in 1


Review:Pencuci muka merangkap penghapus makeup.Cik Lia suke pakai sbb senang xperlu guna face wipe untuk buang kotoran makeup.dan senang untuk dibawa ble travel. kat bawah ni Cik Lia share test out keberhasilan product ni.


2.  Nano White Fresh Mattifying Moisturiser 

Review: product ni mengndungi tea tree oil, sea algae dan vitamin c. ianya dapat membantu kulit lebih cerah, memudarkan kesan kusam dan ketidak kesekataan pada kulit muka. dan ia jugak membantu kulit lebih kurang berminyak. Cik Lia suka moisturiser ni sbb dia xmelekit dan ble apply makeup ianya smooth je dan kurang berminyak expecially bawah mata Cik Lia.

3. Oxy Deep Clean Wash.

Review: Yang ni mmg favourite Cik Lia lau korang nk tau knapa boleh pg entry
 Skin Care Routine dkt situ Cik Lia ada buat review skali.

and last

Vaseline Intensive Care

Review: vaseline bukan saja membantu untuk  digunakan sebagai pelambab tp jugak boleh di jadikan sebagai moisturiser.. Mase Cik Lia pg buat umrah thn lepas Cik Lia gune vaselin ni sebagai pengganti moisturiser. yelah kat sana cuaca kering dan kulit senang mengelupas jadi sbb  itu Cik Lia guna vaseline ni mmg bagus.


Hair Care
Siapa ckp orang berhijab xperlu jaga rambut? dah nama pun mahkota wanita mstilah kene jagakan. kat sini ada 2 product yang menjadi favourite Cik Lia. 

1. safi shalya shampoo wanita bertudung
(anti kelemumur)
 Review: Shampoo wanita bertudung pertama keluaran safi rata2 yang Cik Lia baca review dkt blog suke shampoo ni. Cik Lia sblum ni pernah guna shampoo anti kelemumur tp xde apa2 hasil yang memuaskan. and up Cik Lia try guna shampoo ni. mmg kurang kelemumur dan ble tanggalkan tudung bau wangi je xde bau masam peluh.

2.Safi Shalya shampoo wanita bertudung
(itchy scalp control) (pek refill)
Review: yang pun sama mcm review dkt atas. Cuma yang ni korang boleh refill balik btol shampoo korang ble dah abs.

3.SCWARZKOPF EXTRA CARE (hair repair)
Anti-Dandruff Conditioner.
review: sebelum ni cik lia pernah try conditioner yg lain tp rambut cik lia jd rosak. tu yg cik lia try cari conditioner lain. last2 jmpa conditioner dari scwarzkopf ni ia membantu menghilangkan dandruff dan membantu merawat rambut rosak. so klau korang nk cari conditioner Cik Lia recommend conditioner ni. 

Perfume 

1. Ada 3 wangian dari Enchanteur Paris
a.Mon Amie (double moisture/perfume serum) {warna birukuning)
b.Mon Amie (Light & fresh /parfum Lotion) {warna kuning}
c.Belle Amour (triple whithening / perfume lotion) {warna pink}

ketiga2 perfume ni sbnarnye dlm bentuk lotion mmg wangi. cume cik lia a bit confius dgn warna kuning dgn biru tu sbb bau dia sama..Cik Lia mmg pakai lotion perfume ni lepas mandi  dan xpyah pakai perfume sbb mmg bau lotion tu dah wangi.

2.Disney Eskulin  mist cologne (lovely fruity)
ye Cik Lia tau perfume ni untuk kanak2 tp sbb Cik Lia addicted dgn bau fruity perfume ni trus la beli n pakai. mmg wangi. penah ade orang tnye cik lia ada pakai perfume  bau buah ke? Cik Lia ckp owh aah perfume tu mmg ade bau tu.

3.Silkygirl Sweetheart perfume
yang ni mmg perfume favourite cik lia sejak zaman plkn..ha..lau perfume tu pecah abis 1 dorm bau perfume cik lia haha..mmg xpernah xbeli walaupun pernah try other perfume tp yg ni mmg perfume favourite  cik lia.sbb harga dia murah dan berbaloi beli.

ok yg ini paling korang nk tau apa favourite Makeup Cik Lia untuk Tahun 2016 ni.

Makeup

xbnyak pun..ada 4 je yg moisturiser tu cik lia dah review td.

1. Etude house precius mineral BB Cream. (Cover & Bright Fit) 
code:  honey beige

review: BB cream ni mmg favourite Cik lia sbbnya kulit Cik Lia ni allergic dgn foundation kalau salah beli foundation.. korang rase mcmner muke Cik Lia kan. (korang fikir la huhu) sbb tu lau beli foundation Cik Lia beli yang jenis BB cream sbb ada extract mineral dlm bb cream tu. dan mmg bile Cik Lia 1 st ime try lepas beli tu Cik Lia rasa kulit Cik Lia ok xde pulak naik jerawat yg dasyat tu @ merah2. so lepas tu mmg xbeli dah foundation just beli bb cream xkesah la jenama apa. knapa Cik Lia ckp mcm tu sbb Cik Lia sblum buat sesuatu review kne la try dalam 1 /2 bulan tgk hasil. kalau ok boleh tulis review.

2.Sweet Cherry Tint  (code: orange)
review: yg ni bukan lipstick ye tp lip tint. ala kalau korang tgk tutorial makeup ala2 korea tu most of the vlogger pakai lip tint.lip tint ni ada bau buah dan senang apply. yg ni korang tgk sndri la tulisan dkt lip tint tu  xde sbb cik Lia kerap pakai. tp xpakai bnyak pakai sikit dkt tgh2 bibir lepas tu korang tekap2 la nnt bibir korang ala2 korea gituuu..Cik Lia biasa gune lip tint ni dgn lipstick yg matte. tp jgn pulak korng pakai lipstick sama warna dgn liptint nnt xnmpak dia punye ombre @ cmpuran warna. cari la kaler mcm nude ke soft pink ke peach ke..apply lipstick tu dulu..lepas tu amek tisu tekap2 dan pakai balik lipstick td pakai full tau..lepas tu baru pakai lip tint td. xkesah la warna apa asal jgn sama. korang apply betol2 dkt tgh2 bibir dan tekap2. lepas tu korang akan dpt ombre lips.. :)  



3. Silkygirl Perfect Sharp  Eyeliner
(code:blacknest black)

review: msti korang ckp suke benor Cik Lia dgn brand silkygirl tu. apa idok nye wehh brand yg paling2 berbaloi2. harga pun cun.  ok2 stop merepek back to review.. 
eyeliner ni mcm yg korang tgk hujung dia tajam  dan sbb tu bile nk lukis eyeliner dgn mudah korang kne tgk ujung pen tu lau tajam beli lau x jgn. sbb nya memudahkan korang lukis eyeliner. dkt eyeliner ni kata waterprof tp  ble cik lia pakai sebalik nya sbb  ble nangis je mesti ilang ( tp xdelah ari2 nangis) walaupun bukan water prof sgt cik lia still suka sbb snang apply,tanggal dan long lasting. 

4. ST Doll Matte Powder 
(basic brown @  warm natural)
review: yang ni xpayah ckp la dah mmg best friend Cik Lia. pg travel pun kne bawak. sbb nya satu2 bedak compact yg mmg bg cik lia berbaloi la jd kawan sbb dia bg bb cream ke foundation kite tu stay lebih lama.bedak ni sbnarnya untuk mengeset foundation @ bb cream  yang dah kite pakai.sbb apa Cik Lia suka sbbnya ble berpeluh makeup tu xcrack sgt ,less oily dan kurang touch up. mcm cik lia ,cik lia gune doll mate ni sebagai loose powder. gune powder brush untuk apply dan xgune sponge dlm tu. knapa  cik lia pakai 2 code sbb nya ble kite bb cream @ foundation yg warna dia xsma dgn kulit korang boleh la try gune salah 1 ari 2 code td  untuk balancekan tona kulit.

 nota penting:
ok yang cik Lia nk bgtau ni xde kaitan dgn favourite cik lia dia atas td.
ada yg DM Cik Lia dkt  IG dkt mne nk beli Silkygirl Skin Perfect Pore Refining Primer?
dkt sini Cik Lia nk bgtau yg product tu xde dah dkt watson. sbbnya mse Cik Lia nk beli. Cik Lia cari seluruh rak silkygirl tu ( amboi rajinnya..hehe) tp product tu xde. so Cik Lia pun tnye dkt kaunter diorg ckp mmg product tu dah xmasuk watson tp xtau la akan dtg nnt mungkin ada balik. kata akak kaunter tulah. so lau korang still cari mohon batalkan niat cari tu sbb mmg xde tp xtau la lau kat tmpat korang ada tu alhamdulillah la.

ok itu saja untuk entry kali ini..
thanks for reading 
:)

You May Also Like

0 comments