Travelogue: What To Bring on Your Vacation? (Travel Kit)

by - 11:19:00 PM


Salam
Dan Hai Korang..

Bila dah lama xmenaip entry Cik Lia jadi blank ttibe..haha..Ok2 kite trus pada entry kali ini ye..Rasa dah lama Cik Lia xupdate apa2 pasal Entry Travelog kan..Insyallah Cik Lia akan update kat korang nnt lepas Cik Lia balek dari short vacation Cik Lia.

Pergi mana?? Rahsia..Tp dlm Malaysia jelah,dan kebetulan short vacay ni adk Cik Lia yg study kat India tu balek so boleh la Travel walaupun dlm Malaysia. Sbb dkat Malaysia pun ada tempat2 menarik kan..

Entry kali ini Cik Lia nk share apa yang Cik Lia akan bawa masa travel nnt. Dan juga untuk entry lain Cik Lia akan akan share Itinerari sepanjang Cik Lia travel.

WHAT TO BRING ON VACATION?
(Travel kit)


Skincare,  Lotion , toiletries

Untuk toiletries  Cik Lia prefer bawak  btol yg jenis traveling size  sbb nya lau naik flight expecially kalau bawak hand luggage smua barang2 ni kne below 100ml.(makesure sblum pack kne cek kat blakang botol tu brape ml ye akak2 abang2 adik2) dan senang korang boleh refil je bile abis xpyah beli lain.sbb tu Cik Lia suke simpan botol shampoo dgn listerin tu. yg botol ade pump tu sabun mandi yg tu korang boleh beli dkt watson ke daiso ke kat mne la ade jual. beg ijo yg comel tu dari hanna & kent korang boleh baca entry review hanna& kent gentle relief cik lia ada share.



Makeup, Planner, Sample & Sunsreen

knapa Cik Lia bawak skali smple sedangankan dan ade toiletries bag? sbbnya nnt ble pg island hopping ke pg masjid ke pg tmpat2 riadah ke xkan la korang nk sumbat beg toiletries tu dlm hand luggage @ dlm beg korang? just be simple xperlu kusut2. lau korang ade sample dari etude house ke the body shop ke korang simpan ada perlunya nnt.bawak je sample tu dah abis pakai trus buang.

untuk makeup Cik Lia xbawak bnyak bnda pun yg bnyaknya brush..haha.. Planner tu untuk Cik Lia catit la moment2 mse travel nnt. Sunsreen tu wajib bawak kalau x..jenuh nk pulihkan jelaga nnt..

untuk camera Cik Lia still tgh decide nk bawak nikon ke @ yicam je tp ade pulak tpnye..nnt korang tau la Cik Lia pakai camera apa. and ade vlog jugak (lau smpat la). :)

ok itu saja entry kali ini.
(entry ni Cik Lia update sehari seblum pg vacay)
bye 
jumpa next entry...

You May Also Like

2 comments