Mini Haul & 2 mask review from LOVEMORE

by - 10:28:00 AM

Assalammualaikum.
Dan
Hai korang…
Entry kali ini Cik Lia ade mini haul dan 2 product review iaitu mask dari LOVEMORE.
Mini haul kali ini Cik Lia beli barang untuk planner Cik Lia, buku dari blogger fames Irine Nadia dan ada some try on foundation dari essence dan blending brush pun dari essence. Nnt product2 dari essence tu Cik Lia akan update di next entry sbbnya Cik Lia blum lagi try foundation tu.


Washi tape dgn sticky memo tu dari daiso dan buku stickers, mini box dan ada jugak beauty blander dari MR D.I.Y. Buku hasil nukilan blogger fames Irine nadia tu Cik Lia beli dkt popular bookstore lega jugak sbb tinggal 1 je masa Cik Lia beli tu. Owh btw lau korang nk beli buku ni korang boleh direct trus tnye dkt saler2 popular @ MPH tu samaada still available atau tidak sbb buku ni mmg cepat sold out.


Dan last of couse tmpat Cik Lia buang duit dan masa untuk beli mekap dan barang2 lain lau x dkt Watson..2 barang dari essence dan bubble mask dari LOVEMORE.

LOVEMORE MASK REVIEW

LOVEMORE ARBUTIN ILLUMINATING & CLEANSING BUBBLE MASK



Penetrate Arbutin whitening ingredients into the skin, can prevent the formation of melanin, enhance brightness of the skin, allow skin regain balance brightness, to achieve a fair, flawless skin.ingredient: Fermented soybean extract, ginkgo extract of mistletoe, Imperata root extract, arbutin.Suitable for normal skin. Made from Korea.


Cik Lia review:


1st time Cik Lia try mask jenis bubble ni.Gara-gara tgk youtuber buat review dkt diorg punya vlog. tu yg masuk2 watson je trus cari dan jumpa mask ni dari Lovemore. ada 3 jenis bubble mask iaitu Hyaluronic Acid,Arbutin illuminating dan tea tree oil control. yang ag 2 mask ni lau Cik Lia ade beli next time Cik Lia akan update ok. 

so untuk kali ni Cik Lia review LOVEMORE ARBUTIN ILLUMINATING & CLEANSING BUBBLE MASK dulu. mula-mula bukak korang akan dpt mask hitam mcm dlm gmbar diatas di penuhi oleh sabun @ lau mask yg biasa tu org panggil serum @ essence. Masa mula2 Cik lia buka tu mcm nerves sikit haha..biase tkot la naik miss j ke nnt lau dah try tp x tanggapan cik lia tu salah.sbbnye mask ni sesuai untuk normal skin tp Cik Lia sebaliknya. nasib jugak x timbul apa2 masalah.



nah..korang tgk sendiri la muka Cik Lia dgn bubble mask dari LOVEMORE ni. Mmg bnyak buih kluar dari mask tu dan cik lia ada rase geli sikit bila buih tu kne pada tulang hidung haha. korang perasan x dkt tepi mate cik Lia tu ada sikit buih gara2 excited nk pakai smpai trkena dkt mata nasib baik xmasuk mata. so korang kne extra careful ble pakai mask ni dan mase pakai tu jgn duduk sbbnya mask tu licin dan ia akan trtanggal sndri.( pada expirience cik Lia la orang lain xtau plak)

korang biar je mask tu dalam 15-20 minit, jangan tanggal dulu. Gosok2 mcm korang cuci muka guna sabun tu smpai buih tu kurang baru la korang tanggalkan mask dan cuci muka korang dgn air. lepas tu korang boleh trus guna moisturiser @ night cream.

so far Cik Lia suka dgn bubble mask ni dan ianya tidak mendatangkan sebarang masalah dkt muka cik lia dan mybe mask ni salah 1 favourite skin care Cik Lia nnt.Cik Lia recommend dkt org2 yang ade normal skin untuk try mask ni.sbb nya dia more on cleansing kulit muka kita.

                                                            where to buy:
                                                         watson @ gurdian  
                                              harga: RM 14.90 (dkt watson)

            LOVEMORE HAMAMELIS ANTI-ACNE ESSENTIAL BLACK MASK
                                                     (Bii Collection Mask)




Mask ni mengandungi akstrak bunga hamamelis @ lebih di kenali sebagai witch hazel  ini digunakan sebagai rawatan tradisional untuk merawat hermorrhoids dan masalah kulit. ia juga baik untuk merawat luka dan gigitan serangga. Jadi ianya sgt sesuai untuk digunakan kpd org yg mengalami masalah jerawat.

                                                              Cik Lia review:

Cik Lia mula tau pasal mask ni mase Cik Lia beli mask lain dkt watson. salers tu yang recommend Cik Lia untuk try mask ni sbb katenya mask ni baru masuk watson. katanya la sbbnye mmg 1st time Cik Lia tgk ade mask dri brand LOVEMORE selain my scheming dan watson brand sndri.so nak xnk Cik Lia try beli 1 dlu nak tgk kelebihan mask ni.

mask ni ada 5 jenis Aloe Vera Hydrating,Rosa Damascena Brightening, Hamamelis Anti-Acne, Raw Job's Tear Whitening, Milk Protein Soften.Made in Taiwan.

mcm biasa sebelum try Cik Lia akan masukkan dulu mask ni dlm peti ais selama 5 minit smbil tunggu tu Cik Lia akan cuci muka dulu dan baru pakai mask ni. sebelum pakai mask ni korang akan perasan ada serum dkt dlm paket tu so jgn buang amek dan ratakan pada muka then baru pkai mask tu.

mula-mula korang akan rase berangin sikit tp lama2 tu xde apa dah. lepas 15/20 minit pakai korang tanggalkan dan ratakan serum mask td dkt muka korang. lau korang rase xnk pakai serum yg ada dkt mask tu korang boleh cuci dgn air @ cuci dgn pencuci muka dan boleh trus pakai moisturiser @ serum faveret korang.

                                                               where to buy: 
                                                                     watson
                                                              harga: RM 9.90    

   oklah hope korang dpt manfaat  dari review Cik Lia kali ni dan selamat mencuba :)
                                                  oklah jumpa di next entry   
                                                                      bye..

You May Also Like

0 comments