Tutorial / Review :How I clean My Makeup Brush ft D.I.Y Makeup Brush Cleanser & 1st Impression on Daiso Makeup Brush Cleanser

by - 4:16:00 PM


Salam
dan hai korang..

Entry kali ni sbnarnya dah bnyak kali try untuk upload tp tulah ade je masalah teknikal. So now Cik Lia dah boleh share kat korang  How I clean my Makeup Brushes ft. DIY makeup brush cleanser & 1st impression on Daiso Makeup Brush Cleanser. Dekat entry ni Cik Lia ada upload video @ tutorial mcm mana Cik Lia cuci makeup brush.

DIY MAKEUP BRUSH CLEANSER
nak buat D.I.Y makeup brush cleanser ni senang je bahan yang digunakan pun xbnyak.
1.     baby shampoo @ apa2 jenis gel sabun (korang nk guna facial cleans pun ok)
2.     olive oil
3.     pump bottle

Cara nak buat dia senang je. 1st korang kne la cari pump bottle mcm dlm gmbar dbawah ni depend kat korang la nk yg besar @ kecik mcm yg Cik Lia beli ni. yang ni Cik Lia beli dkt Watson dkt Daiso pun ada jugak. then korang sediakan la bahan2 yg Cik Lia bgtau diatas td. lepastu korang letak baby shampoo td ke dlm pump bottle korang letak 1/2 je dlm botol tu. dan sedikit olive oil. Jgn letak bnyak2 olive oil nnt berminyak pulak korang pun makeup brush.last skali korang tutup dan goncangkan bg kedua2 bahan td bercmpur.(dalam video di bwah ni nnt Cik lia ada tunjuk tutorial cmner nk buat)  
so ni lah hasil nya.



cara nk guna DIY Makeup Brush Cleanser 
p/s: Cik lia sblum guna apa2 jenis Makeup brush Cleanser Cik Lia 
prefer untul menyahkan bakteria yg ada dkt brush td dgn air panas.
-Lepas korang dah rendam Makeup Brush korang td dlm air panas korang perlu cuci berus td dgn air lalu sblum menggunakan apa2 brush cleanser.

(sumber google)

-korang pum skit je DIY Makeup Brush Cleanser td dkt tangan dan amek berus makeup td dap kan keatas DIY Makeup Brush Cleanser. dap dgn cara bulu berus ke bwah telapak tangan dan cuci smpai bersih dgn air lalu..
-korang akan nmpak kotoran dri berus td keluar make sure korang bg btol2 bersih brush korang baru la keringkan.
contoh cara nk keringkan Makeup brushes


1st Impression on Daiso Makeup Brush Cleanser (REVIEW+ TEST OUT)

cara nk guna sama je mcm yg D.I.Y td.

biasanya mmg susah kite nk jmpa makeup brush cleanser ni sbb dkt tmpat korang msti xde sephora dkt watson ag lah xde jual.klau nk beli pun kne beli on9. so lau tmpat korang ada daiso ha korang pg lah kat slot kosmetik tu dkt rak atas msti ada. ni pun kebetulan tgh mncari planner haul tu yg trjmpa trus grab la..harga dia sgt murah berbanding dgn brand yg ada dkt sephora dan kualiti dia pun sama.

 Cik lia dah test out (dlm video bwah ni ada) dan apa yang Cik Lia suka dkt Daiso Makeup Brush Cleanser ni
1. murah harga (RM 5.30) 
2.senang nk dapatkan (cari dkt daiso bhagian cosmetic)
3. dia lembutkan Makeup brush. 

so korang tgk la video cara-cara Cik Lia gune 2 product ni.


video
 sory lau kualiti video kurang memuaskan.

oklah itu saja entry pada kali ini
jmpa di lain entry ok
bye..

You May Also Like

0 comments