Travelog: Pulau Langkawi (day3 & 4)

by - 9:38:00 PM


Sambung entry Travelog Langkawi

Day 3:

Island Hooping
( Pantai Beras Basah, Eagle Island, Tasek Dayang Bunting)





perjalan menaiki boat selama 45 minit ke destinasi Permata iaitu
Pantai Beras Basah
kitorang di beri masa 1 jam untuk menikmati pemandangan  @ mandi manda disitu






next stop

Eagle Island
dkt sini ktorg xamek mase yg lama sbb driver boat tu just amek mase 15 minit untuk memberi
Helang makan..
mase tulah korg akan dpt tgk helang dari jarak dkt..


last stop untuk Island Hooping tour

Tasek Dayang Bunting
kat sini kitorg diberi mase sejam so dpt la spent time merendam kaki kedlm tasek
dan ade peristiwa lucu berlaku pada Cik Lia disini
nak tau ape..





Cik Lia kne kacau dgn monyet ni ..
mase kne tu Cik Lia tgh cari barang dlm beg n kebetulan plak dlm beg Cik Lia ade biskut berterabur
Cik Lia pun kutip la satu2 biskut dlm beg eh x tau plak ttbe ade org cuit bahu
skali pandang blakang MONYET!
mmg mnjerit la cik lia mase tu..
smua org kat situ pndang ke arah Cik Lia
monyet td trus lari jauh 2 meter jugak sbb terkejut..
dia pndang je Cik Lia..mcm nk makan org pun ado..
then mak  Cik Lia ckp "dia nk kat tngan kmu tu (biscut) "
so Cik Lia dlm keadaan kalut trus je cmpak biskut td kat Monyet tu..
mmg memori xbleh blah la.. lau ingat2 blek mmg malu sndri..

aktiviti Island Hooping mngambil mase 4 jam lebih je
so kitorg abs je aktiviti pun dah tghari
 so kitorg decide nk amek la kereta sewa yg kitorg sewa dkt tmpat
(bace blek entry part 1)
tp malangnye kitorg xdpt kereta yg dijanjikan
atas alasan reguler custumer dah amek sehari sblum kitorg amek..
kecewakan yelah dah la dah byar pastu staff tu siap jnji nk smpan kereta tu..
tp jnji tinggal jnji..paling mngecewakan apebila kereta yg dia nk gnti tu plak
condition nye..hmmm tah la...xtau teman nk ckp...
so ayah ckp dia xnk.. n mntak staff td bg blek duit kitorg..
mula2 tu diorg xnk bg nk bg kereta lain tp kne tmbah cas Rm10 (melampau btol)
tp xdpt la kereta yg kitorg nk dia bg kereta yg xselesa
(kitorg ni mmg babab cmni mmg cerewet)
so mak berkeras nk balek duit so bos staff td dgn muke ketat dia bg la blek duit kitrog..
tp nasib baik la kitorg jmpa tempat lain yg ade harga kereta sma cmner kitorg nk sewa.
alhamdulillah condition kereta tu ok selesa..

lepas je dpt kereta perut masing2 dah berbunyi
so ayah Cik Lia bwak kitorg makan kat sini

D'sa Restoran & Motel
 Jalan Penarak, Taman Seri Negeri, 07000 Langkawi, Kedah



makanan dia sedap ade bermcm2 jenis lauk pauk dan korg wajib try laksa penarak dia
mak ckp sedap..
kitrog 2 kali dtg makan kedai ni..

then kitorg blek hotel berehat

petang nye plak kitorg pg

Langkawi Cable Car





Day 4:  Shooping Periuk & Cokelat & Blek Ipoh laaa...


Kompleks Hj.Ismail Group
Lot 1852 Kompleks HIG, Jalan Penarak,
Kuah 07000 Langkawi,
Kedah Darul Aman.


ni baru sikit je..

lepas cek out kitorg singgah makan kat tmpat  (entry day 3)

huhu itu sajelah entry travelog Cik Lia kali ini
hope korg enjoy..
bye..


You May Also Like

0 comments