REVIEW: Ellips Hair mask-Smooth and Shiny

by - 5:28:00 PM

salam hai korg..
arini Cik Lia nk Review and Share dkt korg 
1 produk yang Cik Lia dah try n hasil dia mmg best.


ELLIPS HAIR MASK - Smooth and Shiny



Hair mask @ topeng rambut adalah rawatan lembapan untuk rambut. Ia tidak digunakan setiap hari , tetapi digunakan sekali setiap minggu atau dua untuk menambah kelembapan kepada rambut , mencegah keriting halus dan pecah , dan membuat rambut lembut dan berkilat.

Ellips hair mask ni mengandungi vitamin A,C,E, pro vitamin B5 dan minyak Alo vera.
ellips jugak boleh didapati dalam empat jenis warna 
(purple-nutri color,pink-hair treatment,hijau-volume miracle,orange-smooth and shiny)


sumber google

 so yang Cik Lia dah try adelah warna Orange-Smooth and Shine
sapa ckp org berhijab xperlu buat treatment rambut?
perlu dan ianya wajib bg mngekalkan kelembutan dan kesihatan mahkota kite 
even kite berhijab.

Cara- Cara memakai Hair Mask

sebelum itu korg cuci la rambut korg dgn shampoo yang korg biasa guna..

sumber google

Cik lia pakai Shampoo Safi Shayla ni yg mmg khusus untuk wanita yg berhijab @ tidak berhijab..(nnt Cik Lia akan review produk ni)

lepas tu ko mesti kne pakai hair conditioner xkesah la dri apa2 jenis brand pun
lepas tu bru la apply Ellips Hair mask ni.


makesure rambut korg separa basah baru la korang apply hair mask
nk apply hair mask ni korg kne tau dulu rambut korang tu  samaada panjang @ pendek.

*mcm Cik Lia berambut pendek bleh la amek sikit je (mcm dalam gmbar ) dan rata pada keseluruhan rambut.
*lau bg korg yg berrambut panjang korang boleh habis kan trus sepeket hair mask tu dan korang apply kat rambut..
tunggu mask tu meresap ke dlam kulit kepala selama 2/3 minit 
smbil tu korg bg la urutan bg peredaran darah kat kepala tu berjalan lancar..
then korg cuci..xperlu cuci dgn shampoo..
korg kering kan rambut korg masa korang keringkan tu korang dah boleh rase rmbut korang licin dan lembuttt je...

beli dkt mana

watson @ mane2 farmasi @ kedai2 yang menjual.

harga dia dlm RM6.90 (sepeket)
(Cik lia xbeli tp dpt free give dari watson)

that its for now..
korang try produk ni @ apa2 jenis brand hair mask pun xpe
asalkan korg dpt melakukan treatment dkt rmbut korang..

till then
bye....
jmpa dlm next entry..

You May Also Like

0 comments