Travelog Bandung Indonesia day 3,4 & 5

by - 1:19:00 PM


salam..
dah masuk travelog yg ke 3,4 & 5..
Day 3 ada bnyak picca..yg 4 dan 5 tu ade skit je..
oklah let start..

DAY 3

ari ke3 kitorg gerak dri kul 10 pg untuk ke
TANGKUBAN PERAHU
tmpat dimane ada kolah putih sperti lava..
kat situ jugak kite leh lihat org kat citu wat ukiran mngunakan dahan pokok
dan juga kite dpt mnikmati keunikan musik angkung secara live..


 then kitorg singgah di NATURAL strawberry farm & house of Sunda Food..
tok petik buah Strawberry..
kat cini lau nak petik di knekan cas sbnyak 7500 Rp seorg..
so korg leh la petik sbnyak mane pun buah strawberry yg korg nak..huhu..
then pas korg petik diorg (staff) akan tmbang brapa kg korg punye buah td..
then baru la diorg cas harga buah itu n pas korg dah pnat memetik buah diaorg akan bg 
korg rase air jus strawberry..{trliur lidah der..(-_-")}

tp ade org tu lagi best..siap dpt urut ag..sape la org tu..hahha..
sapa lagi my daddy la..
tp urut tu dikene kan cas jugak tau jgn ingat free..
lau xsilap 5000 rp kot yg org tu knekan..

pas penat memetik buah strawberry kitorg glah singgah mkn n shopping..
kitorg singgah mkn kat sebuah tmpat yg agak trpencil disuah pekan..
nama dia KAMPUNG DAUN..
makanan dia..preghhh...sodap!!
enviroment dia mmg peacefull mcm duduk kat kg la..



DAY 4 & 5
day 4 ni x bnyak picca sbb kat dlm setiap FACTORY OUTLET x dibnarkan mnggunakan camera..
so dpt snap dri luar pun jdlah


so that its for my travelog..
he..sorry agak lama mngupload..
ok bye..


You May Also Like

0 comments