REVIEW: NIVEA 360˚ Deep Cleanse Radiant Skin Set Unboxing & Testout.

Assalammualaikum
dan hai korang.

NIVEA kini telah mengeluarkan 1 set rangkaian product untuk mencuci dan menghapuskan mekap iaitu 360˚ Deep Cleanse Radiant Skin Set.


Skarang ni dkt Watson korang boleh dptkan set ni dgn harga Promosi iaitu  RM 29.90 tapi korang kne beli barang jenama watson baru boleh dapatkan set dgn harga tersebut. Kalau x harga set ni RM 59.95. Berbaloi kan daripada korang beli satu2 product yang ada dlm set ni.


Dalam set ni diorg bagi sekali NIVEA Advance Cleansing Brush yang berharga RM 79.90 dan 3 product lain.
·        NIVEA extra bright make up clear 3 in 1 cleansing water (RM 24.10)
·        NIVEA extra white make up clear 3 in 1 foam  (RM 17.40)
·        NIVEA extra white make up starter 3 in 1 whitening mask (RM 10.40)
* 6 month warranty from date of purchase (term & condition)

(unboxing & cara2 nk guna ada dalam video kat bawah ni nnt)

Entry kali ini Cik Lia akan buat test out (dlm video bwah) dan jugak Cik Lia's Review untuk keseluruhan product ini.

CIK LIA'S REVIEW


1. NIVEA extra bright make up clear 3 in 1 cleansing water

Cik Lia suka sbb dia memang btol2 tanggalkan mekap yang ada.  xperlu guna kapas bnyak 1 je pun dah cukup untuk bersihkan kotoran makeup. Cumanya mungkin product ni untuk orang kulit normal to combination skin ok tp pada Cik Lia mybe xok sbb kulit jadi kering so mungkin kalau product ni ada keluarkan normal to sensitive skin mungkin ok pada Cik Lia.

Cara-cara nk guna: ambil 1 kapas muka dan tuang sikit je NIVEA extra bright make up clear 3 in 1 cleansing water  kat kapas tu. guna keseluruhan kapas tu depan dan belakang. nnt korang akan nmpak smua mekap yang korang pakai tu tertanggal.



2. NIVEA extra white make up clear 3 in 1 foam
& NIVEA Advance Cleansing Brush.

Cik Lia lebih prefer pakai NIVEA extra white make up clear 3 in 1 mud foam  dari pada NIVEA extra white make up clear 3 in 1 foam sbbnya product tu ada charcoal dan bila cuci kulit Cik Lia x kering berbanding product ni. Tapi depend dkt korang la yang mane 1 korang prefer guna. Pada Cik Lia dua2 product ni mencuci saki baki mekap kite lebih berkesan dari dalam pori2 kita. Sbb tu ble Cik Lia pakai mask rase pedih sikit.

Untuk facial cleansing brush pulak ada dua jenis brush iatu cleansing brush dan Silicone cleansing brush.

§  Cleansing brush (for normal to combination skin)
§  Silicone cleansing brush (for sensitive skin)
§  2 speed setting jadi korang boleh la set sendiri kelajuan brush tu.

cuma dkt sini diorg xde provide korang beteri jadi korang kne la beli beteri tu sndri ye. guna double AA tau. Brush ni korang nk guna dgn apa2 jenis pencuci muka pun boleh.

Cara-cara nk guna:

1.       make sure korang tanggalkan makeup dlu sblum guna.
2.      letak sikit NIVEA extra white make up clear 3 in 1 foam dkt muka korang mcm biasa la korang cuci muka tu.
3.      basahkan sikit je brush dan setkan kelajuan yang korang nak.
4.     dan korang start apply brush tu kat muka.
5.      dengan cara circular motion (gerakan bulat) korang boleh start dari dahi sehingga ke dagu. (dekat blakang kotak brush ni ada cara lebih baik untuk guna brush ni)


3. NIVEA extra white make up starter 3 in 1 whitening mask

mask ni sama cuma tebal sikit berbanding dgn mask yg lain. lepas apply tu cik lia rase agak pedih sikit mybe effact dari cucian dgn brush td kot tp lama2 dia hilang la pedih tu.

cara-cara nk guna: sama je mcm korang apply mask kat muka tu dan tunggu sehingga 15 minit @ 20 minit. baru la korang tanggalkan. lepas tanggalkan korang jgn pulak pg cuci ratakan serum yang ada pada mask td. dan korang akan rase kulit korang soft je. xperlu guna serum lain.

Kalau korang rasa product ni kurang sesuai untuk kulit korang mase korang try korang boleh stop guna dan guna pencuci muka yang korang biasa guna. Mcm Cik lia pulak Cik lia guna NIVEA extra white make up clear 3 in 1 foam & NIVEA extra bright make up clear 3 in 1 cleansing water bila nk cuci makeup @ bawak pergi travel tp pencuci muka yang biasa cik lia guna pun Cik Lia akan bwak jugak.

oklah Cik Lia ada sediakan video unboxing & test out product ni jadi jom la tengok sama2 ye :) Sory kalau kualiti video tu gelap sbb Cik Lia guna lighting dlm bilik je. dan insyallah akan cuba perbaiki di masa hadapan.


Dekat mana boleh beli:

Watson
(harga promo RM29.90 / harga asal RM59.95)
@
Gurdian
(harga dia lain dari watson)

oklah itu sahaja review Cik Lia untuk kali ini. pada yang dah try tu meh la share sikit kat Cik Lia korang punya honest review kat ruang komen ye :)

bye

You Might Also Like

0 comments