Travelog Story: Ke Lombok Ke Kite day 3 & 4

by - 4:21:00 PM


Salam
dan
hai korang

tgh cuti2 ni elok le kite smbung Travelog Ke Lombok Ke Kite day 3 & 4
di sbbkan hari ke 4 tu xbnyak tmpat Cik Lia lawati so Cik Lia gabungkan je dgn hari ke 3..

17-09-2015
(wednesday)

Air Terjun Benang Stokel & Benang Kelambu.

perjalan dari hotel ke Air Terjun Benang Stokel & Benang Kelambu mengambil masa 1 ke 2 jam..so mase yang panjang ni dimanfaatkan untuk tido..huhuhu..

sampai je kat Air Terjun Benang Stokel & Benang Kelambu. kitorang diberi briefing mengenai sejarah Air Terjun Benang Stokel & Benang Kelambu.
terdapat 2 air terjun iaitu Benang Stokel dan Benang Kelambu..

meh le kome2 smua tgk gmbar2 yang Kakfana bg kat Cik Lia sbagai backup..


nak naik ke atas ni ada 2 option samaada jalan kaki naik bukit @ naik ojek..
Cik Lia smpai kat dua air terjun ni jalan kaki tp bila nk naik ke 1 ag air terjun terpakselah naik ojek..smput wehhh..huhuhu

lepas penat main air kitorang di bwa makan di sebuah restoran yg berlatar belakangkan sawah padi dan kolam ikan..

Lia Lesehan Restoran

 bagi makan ikan...

video
irsyad tgh bagi ikan makan..



 model sawah padi Anime Emoji (Being Shy) by Jerikuto

 selesai je mandi makan2 solat kitorang balek ke bandaraya Lombok untuk ke Lombok Art Gallery..


 kat sini korang boleh lihat @ beli barang hasil kraftangan orang2 lombok..


 belek2 apa tu Cik Lia oiii..

lepas je shopping ole2 kat Art Gallery kitorang dibawa Ibu yati untuk menikmati sate khas lombok untuk makan malam..

dan balik ke hotel..

Day 4
18-09-2015

Taman Mayura..

aktiviti kitorang sebelum balik KL shopping dkt area hotel 

makan tghari kitorang tmpat yg sama mase kitorang datang hari 1..

dan selepas Solat Jumaat kiotang bergerak menuju ke 

Taman Mayura.


tamat la destinasi Travelog Ke Lombok Ke kite..
thanks kat Kak fana sbb sudi backup gmbar2 untuk Travelog Cik Lia pada kali ini...


nnt Cik Lia akan update
Itinerary Travelog Kelombok Ke Kite..
dkt entry lain ye..
so lau korang belum lagi baca Travelog  Ke lombok Ke Kite part 1 &  2 leh baca kat sini



 bye for now..





















You May Also Like

1 comments

  1. Wah bestnya ...hope next year ada masa untuk ke sana :)

    ReplyDelete