Slot haul: Ke Lombok Ke Kite Haul dan dotdotdot

by - 3:22:00 PM


salam
dan 
hai korang...
rindu sgt kat korng2 smua...alhamdulillah Cik Lia dah pun selamat smpai semalam
(19.09.15)

sblum Cik lia update Entry Travelog nnt Cik Lia nk kongsi sikit Haul @ Ole2 dari 
Lombok Indonesia..



1. t-shirt untuk adk dgn abah dari GANDRUN LOMBOK
harga: RP 85,000.00 (RM24.93) x 2 pasang

2.  akseori seperti gelang, fridge magnet & brooch  beli dkt orang2 yang buat jualan dkt dpn hotel
harga: lebih kurang Rp 300500.00 (RM 88.14) 
(yang ni cik lia jumlahkan keseluruhan harga barang)

3.fridge magnet (bentuk tapak kaki) beli kt Pusat makanan khas Lombok.
(cik lia lupa nme kedai tu Bunny Emoji-83 (Oh you) [V5] by Jerikuto)
harga:RP2500.00 (RM7.33)

ada jugak barang2 lain yang Cik Lia beli tp tu Cik Lia beli untuk diri sndri la..


sebabkan Cik Lia ni seorang part time blogger dan bnyak entry2 nk kne update
kne ada sebuah diary @ planner

so masa Cik Lia dok meronda kawasan sekitar hotel terjumpa plak kedai yang sebijik mcm 7e  tp nma dia bukan 7e tp nama dia Indomaret.
so singgah  kat kedai tu..
(sebenanya msuk situ sbb teman atok beli meggi tp terjmpa plak bnda ni)

Planner haul.

1.Kenko Binder corak batik
harga: RP23,900.00  (RM 7.01)

2. Hello kitty diary 
harga: 21,900.00 (RM  6.42)

3. Hello Kitty loose leaf ( test pad paper)
harga: RP 12,800.00  ( RM 3.75)

so itu saja ole2 yang cik lia beli..



ttibe dlm entry haul ni ada dotdotdot? mesti korang pelik dan suspen kan..
ha..nilah yang cik lia nk story..



2 gmbar ni akan mnjadi cerita disebalik dotdotdot.

pic yang 1st tu Cik Lia dah pun buat plan untuk entry2 yang akan diupdate ke blog
pada minggu sebelum pergi travel.
masa ni mmg excited sgt smpai xfikir pada masa akan dtg..

smpai la di hari Cik Lia g travel kemalangan kecil ni berlaku..

kejadian dimana Cik Lia terpeliset ke dlm laut sewaktu nak naik ke pantai..
nasib Cik lia mmg baik dan bersyukur Cik Lia xlemas tp yang lemas nya..
nset milik Cik Lia..

sedihnya hanya Allah jelah yang tau..
mmg la nset ke barang2 lain tu boleh dibeli tp moment yang dicapture tu?
mne nk beli wei...Bunny Emoji-85 (OTL orz down or regret) [V5] by Jerikuto
(xkan nk kne pg balik ke lombok plak...)

semua moment2, video hilang selepas nset cik lia lemas..
(lemas yang mungkin boleh diselamatkan..mybe..)

so sbb kejadian ni berlaku Cik Lia terpaksa tunggu dan postpone entry2 travelog singgalah mak2 sedara Cik Lia upload gmbar dari camera diorg..hmm..
nasib baik mak2 sedara sporting  tolong amek kan moment untuk Cik Lia..


dan sbb itu lah jugak Cik  Lia xde upload gmbar dkt insta ke wechat ke walaupun kat hotel tu ada wifi..

so lepas ni kejadian seperti ini dijadikan pengajaran buat kte smua..
supaya jgn bawak nset ke dlm laut...
hmm..nmpak gayanya kne ada sebijik gopro untuk capture moment travel..Chili Anime Emoji (Sho sad) [V5] by Jerikuto


oklah itu saja entry yg dpt Cik Lia share..
insyallah klau smua gmbar2 dah ada Cik Lia akan update entry travelog..Amin..

bye for now..
P/s: gmbar2 ni cik lia gune camera DSLR 



















You May Also Like

2 comments

  1. happy holiday cik lia kita ....nice to see another story from lombok .

    ReplyDelete