Tutorial: DIY WHITE EGG MASK (2 OPTION)

by - 6:25:00 PM


hai korang..
Cik Lia kembali dgn entry tutorial pada kali ini 


DIY WHITE EGG MASK

seperti yang korang tahu putih telur bnyak mengandungi pelbagai manfaat untuk kecantikan..

1.menghaluskan muka
2.menghilangkan minyak berlebihan pada wajah.
3.menghilangkan jerawat @ blackhead.
4.menyembuhakan kulit terbakar
5.menghilangkan eyebeg  
6.menegangkan kulit wajah

Cik Lia mmg dah lama gunakan putih telur ni sebgai mask untuk rutin facial Cik Lia kat rumah..sebulan 2 kali mesti Cik Lia akan lakukan.
Lau korang xde telur kat rumah tu bleh gak beli apa2 jenis mask yg terdpat di pasaran..
Tp untuk entry kali ini cik Lia dah pun sediakan tutorial untuk korang belajar
Mcm mana nk buat mask telur sendiri..

video

Bahan-bahan

simple je bahan2nye..
1.putih telur. (kuning dia korang buat tok masak nnt ye..)
2. tisu
3. mask dlm paket..
(makesure mask yg korg guna tu xde serum @ essence) 
yang mask dlm paket tu option je klau korang rase renyah (susah) nk buat pakai tisu..
(sbb cik lia pun amek mase nk ejas haha)

REVIEW


sbb muka Cik Lia ni jenis sensitive dan berminyak jd mmg susah la nk cari 
mask yg btol2 in..
ade mask (yg Cik Lia pernah review sblum ni) je yg in
tu pun kne btol2 consume..
maksudnya xleh tukar lain.
tp alhamdulillah kebnyakan jenama mask yg Cik Lia pkai 
smua nya in dgn kulit..

bile dah pakai mask telur ni muka akan rase tegang dan blackhead pun kurang.
(korg leh cek kat mask klau2 ade blackhead yg tertanggal)
sbb tu lau korang tnye tutorial 1 @ 2 cik Lia selalu buat 
of couse la cik lia akan ckp no 2..
sbb bile tisu tu kering..kite akan rase muka kite tegang dan blackhead kat idung 
ke lebihan2 minyak dpt di serap..

kenapa xbeli je mask dipasaran?
ok cik lia dah jawab soalan ni..hahah
Cik Lia prefer pakai bahan semula jadi tnpa bahan2 yg belum kite tahu 
buatannya..jd yg ni smuanya option.
dan harga dan bahan senang didapati.. 

so..korg try la buat spa & homemade mask 
sndri dirumah cmner yg Cik Lia dah tutor kan..
selamat mencuba..
bye jumpa dlm entry lain..
tata...


You May Also Like

0 comments