Favourite Makeup & Skincare Product (Monthly Edition)

by - 3:33:00 PM

Hai korang..Adorable Girl Anime Emoji (Double Peace) [V6] by Jerikuto

tinggal dua hari lagi kita rakyat MALAYSIA akan menyambut  HARI KEMERDEKAAN..

Dan hari ini Cik Lia nk upadate Entry terakhir di bulan Ogos ni...

Rata-rata blogger kat sini expecially Blogger Wanita mesti ada 
Favourite Makeup & Skincare Product kan2..

meh la Cik Lia nk share dan review antara product2 favourite Cik Lia sepanjang bulan..




Favourite Makeup & Skincare Product (Monthly Edition)


Makeup  Product




(sumber google)

antara makeup product favourite Cik Lia. 


1.Silkygirl pore refining Primer

2.Silkygirl BB cream (code:natural)
review: xperlu pkai moisturizer dan ada SPF 30/PA++

3. ST  Doll Skin Foundation..
review: 2 in 1 product ia boleh digunakan sebagai foundation @ sebagai concealer.

4. ST Doll Skin Matte Powder (code:03 basic brown) (yg ni paling favourite Bunny Emoji-72 (Kawaii) [V4] by Jerikuto ) 

review: sbb apa Cik Lia ckp ni paling fav. sbb satu2 nya powder yg bg makeup kite tahan lama dan serap minyak..Cik Lia slalu gunakan sbgai loose powder. (gune podwer brush @ untuk re tacap blek guna sponge yg ada

5.Rose Glow blush on (code carrot barbie)
review: sbb Cik Lia ni xbpe suka pakai blusher yg merah2 jd Cik Lia decide try blusher dari st ni. warna dia seakan2 orange merah2 gitu..ble pakai nmpak soft dan ble selfie ke amek gambar ke pipi xdelah nmpak mcm Pikachu..

6.Evian Brumisateur facial spray
review: cik lia dah lama guna spray ni since muka Cik Lia dulu xtahan dgn panas and muka Cik Lia akan jd kemerah2an bile kne panas..spary ni jugak cik Lia gune untuk bg makeup tahan lama.

7. ST liquid eye primer.
8.ST lipart matte creamy lipstick
 review : baca sini ye

9.Silkygirl precision sharp eyeliner pen (code:blackest black)
review: sblum ni Cik Lia pakai maybelline hipersharp liner tp sygnya dia punya hujung mata pen tu jenis yg nipis dan agak susah nk buat wing..tp ble Cik Lia try silkygirl precision sharp eyeliner pen ni trus nk beli lain..

10. Maybelline baby Lips color  (code:coral flush)
review: sapa2 yg ada bibir cepat kering dan merekah mcm Cik Lia bleh try lip bum maybelline ni sbb dia ada mcm2 warna.and bau dia fruity..

and last but no list..

and ada org tnya Cik Lia pakai apa sbagai eyeshadow
ni ha meh cik lia kasi tau..
.
.
11. Naked 2 urban decay eyeshadow pallete.
(orang lain dan pakai 4 kte bru 2..sobsob)
review: ade 12 warna sesuai untuk buat soft smokey look atau smokey look atau dramatic look..tp sygnya..packeging dia besar xleh bwak g travel..Bunny Emoji-73 (Tears) [V4] by Jerikuto



Favourite Skin Care Product




my favourite skin care product..

1.Nivea acne makeup clear 3in 1 
2.pearl brightening & Moisturising facial mask.
3.Pomegranate revealing peel off mask.
4.Oxy acne whitening foam.
5.Garnier pure active 3 in 1 multi-action wash scrub and mask.

Review:
sejujurnya kulit Cik Lia ni jenis sensitive lau pakai skin care product pun kne try and error dulu..sbb dulu Cik Lia gune Neostrata clanser untuk mencuci muka dan hanya terdapat di Klinik kulit sahaja and agak costing jugak..sbb itu Cik Lia decide untuk try a few skin care product smpai la Cik Lia jumpa yg betol2 in dgn kulit (mcm dlm gmbar).
selain dari Oxy Cik Lia ada jugak guna Clean and clear dan Eucerine sbb product2 ni in dgn kulit Cik Lia..so far xde masalah la.
mask pulak Cik Lia ada dua jenis 1 peel of dan 1 ag dlm packet..
(dlm packet tu senang angkut g travel..huhu)

untuk makeup remover pulak Cik Lia mmg dah xbeli makeup remover yg ada kat pasaran cuma beli face wipe dgn Nivea Acne Makeup clear sahaja sbb apa xpyah bawak bnyak2 barang bawak 1 samaada face wipe @ nivea makeup clear untuk travel sbbnya dia boleh jadi sbagai makeup remover, pencuci dan mask.tp Cik lia mmg akan bawak face wipe skali..hehe..

untuk toner dgn moisturizer Cik Lia still gune



eucerine purifye toner

eucerin demo purifiyer hydrating care.

oklah Selamat Menyambut Kemerdekaan yg ke 58 korang 
semoga Negara kita terus Aman dan Makmur 
#sehatisejiwa.

Bunny Emoji-87 (Thanks) [V5] by Jerikuto

thanks for reading..
jumpa di Bulan September nnt..








You May Also Like

2 comments

  1. Banyaknye favourite Cik Lia!! Sy pun ada Doll Foundation tu, tak sabar nak review product tu jugak. Hehe, So far memang best for concealing, sebab texture dia tebal & full coverage. Sy xde lagi Naked Palette, teringin nak beli 1.. :)

    ieyra h. | blog

    ReplyDelete
    Replies
    1. hehe..ade ag bnyak sbnarnya..tp ni je yg Cik Lia btol2 gune..yup texture dia mmg full coverage cume cik lia gune untuk concil cela je sbb code trsilap beli aritu..

      Delete