DIY hairband buatan tangan

by - 12:04:00 AM

salam korg the bloggers..
ok before cik lia mengoffkan line b_d biar cik lia aja korg smua
expecially gurl..
ok xmau celoteh pjg
let get start...
ok.

 bahan-bahan untuk buat hairband ialah..


                                   tali kasut (yg biasa pun ok)     hairclip yg xpakai..

*benang
*jarum
*gunting

ok mari mula...

  1. cantum kat 2 warna tali kasut yg besar (it up 2 you smaada nak buat 2 pr lebih..) mcm ni.
  2. jahit d kedua2 tali kasut..make sure korg jahit bahagian tgh...
3. so korg akn dpt mcm ni korg puny hairband nnt.(he jd 3 layer plak)
4.thank cube korg try pakai kat kpala n ikat yg lebihan tu..
mase ni bru korg decide mane nak letak hair clip korg yg xpakai tu..
(make sure hair clip yg korg bleh cabut dia punye corak @korg rase korg nak tukar)
5.lastly..korg jahit la ribbon clip korg td kat hairband korg..
pastu jdlah..
.
.
.

hairband buatan tangan...

he ok slamat mncube..
bye...
                                                

You May Also Like

0 comments