Shopping Raya Di Mood Republik KL Raya Fest @ PWTC Kuala Lumpur 2016

by - 11:23:00 PM

Salam
Dan
hai korang..

So amacam persiapan raya korang? Dah ready?? Tinggal beberapa hari ag je nk sambut hari kemenangan kite weh..xkan la xready ag kan. Baru-baru ni Cik Lia serta 2 rombongan bus pergi terjah Mood Republik KL RAYA Fest dkt PWCT KUALA LUMPUR yang baru je menutup tirai Festival tu 27. June.2016 lepas.



Festival yang berlangsung selama 3 ½ hari bermula 24,25,26, dan 27 .06. 2016. Satu2nye festival yang berlangsung secara 72 jam nonstop dan dibuka untuk org ramai bermula dari jam 10:00 pagi 24.06.16 sehingga 10:00 pagi 27.06.2016. ada 500 vendor untuk korang disediakan .So meh la baca review Cik lia pasal Festival ni.

Td Cik Lia ada bgtau yg Cik Lia pg sne dgn 2 rombongan bas dari Ipoh. Ni smua idea mama Cik Lia la nk free transport dia p angkut 2 bas untuk Ahli2 Puspanita yg nk join Cik Lia terjah Mood Republik KL RAYA FEST @ PWTC Kuala Lumpur. 


sebahagian dari ahli rombongan

Kitorang gerak dari Ipoh pd pukul 8.30pg dan smpai dkt PWTC dkt pukul 11.00 pg (sbbnye bas xleh lalu sbb kiri kanan orang park kereta nasib baik la jalan tu muat). Masuk2 je kitorang disuruh isi 1 form untuk kemasukan dan pg dkt kaunter khas untuk dpt kan cop untuk masuk ke 2 hall yang pihak Mood Republik sediakan untuk korang shopping. Cik Lia ada buat sedikit vlog semasa berada disana. (scroll ke bawah klau nk tgk video)


View dari atas Hall 1

Masa kitorang masuk dlm Hall tu orang xberapa ramai dan jalan still boleh jalan dgn lancarnya. Yang xlancarnya smua vendor kt situ ade limited stok. So lau korang nk beli, jgn buat tawaf  sbbnya nnt ble korang dah jumpa vendor yg korang dah aim dri Insta tu dan  korang dah try tp xde size @ warna yang korang nk tu xde dan sis yg jaga booth tu ckp akan restock semula mmg xkan ade dah bile korang nk pg dkt vendor tu kali ke dua. bnda ni jadi kat Cik Lia sbb tu Cik Lia gtau. So lau korang btol2 nk baju ke apa2 ke dari vendor tu trus la beli jgn tunggu pg vendor lain dulu ha jawabnya menangis xberlagu la..hampa tu mmg la hampa sapa x hampa oiii dah aim dkt insta ttbe yang berkenan dihati tu x de stok…

So demi mengubai luka dihati yang kecewa sbb brang yg nk tu xde trpakselah cari dkt vendor lain.. Nasib la ada stok ag walaupun wrna yg jadi tema raya Cik Lia thn ni xde. Tp xpa la jnji ada baju raya.
Keadaan mula sesak ble kitorang selesai solat zohor mase tu mmg korang dpt tgk ribuan manusia keluar dan masuk dalam hall tu. Tp  Cik Lia xbpe sukenye dah la jem nk masuk simpang ke booth pun xleh  sbb ade yang bawak stroller baby lau ade baby dlm tu xpe gak ni brang shopping je yg ade. 

Klau nk citer bab harga kebanyakkan vendor buat sale dan kalau mse tu rezeki korang kne time happy hour dptlah harga murah. Cuma mcm yg Cik Lia bgtau td diorg ni ada limited stok yang diorg bawak kat situ. dan yang untung nya Ps @ Personal Shopper sbb diorg msti akan dpt item2 dan size yg custumer diorg mntak.Sbb tu ble diorg (sis yang jaga Vendor) ckp akan restok semula msti xkan ada @ abis item ,warna size yang korang nk walaupun korang bru je tinggalkan vendor tu 5 minit. 


bergambar dgn abang Achey
(tudung pun dah tukar style -_-")

kalau nk bergambar dgn artis pulak korang kne bli barang vendor tu bru la boleh selfie dgn artis tu tp ade jugak artis yg sporting mcm abang Achey ni mmg humble sgt. mama yg tolong mntak nk bergambar dgn Abang Achey sbbnye Cik Lia is malu hehe..Cik Lia mmg ikut perjalan abang achey ni dri dia mula2 audition BMB smpai la dia dgn Abg fad dan Abam  jadi Juara MLM aritu. sbnarnya Cik Lia nk bergmbar sgt dgn Abg Saharul Ridzuan tp kan daya mase Cik Lia dah kuar dri hall bru dia smpai.


hasil tangkapan Cik Lia dan Mama
 (korang teka la yg mne 1 dari beg2 tu baju Cik Lia haha)
nnt Cik Lia dah pakai Cik Lia akan tag instashop2 yg Cik Lia beli dkt Instagram Cik Lia

Sory sgt2 sbb xbnyak gambar yang diambil mase tu sbbnya busy mencari baju raya..Tp Cik lia sempat la buat Vlog untuk korang.


Sory kalau qualiti videonye kurang sbb Cik Lia sdg belajar  ilmu vlogging :)

So lau korang yg belum beli baju raya @ persiapan raya korang expecially org Utara
Team Ceo Mood Republik akan berada di

Mood Republik Kedah Raya  Fest
TH Hotel & Convention
Center Alor Setar Kedah
pada

1-2 Julai 2016 / 10 pg- 12 mlm
(100 jenama vendor untuk korang)


korang boleh Follow instagram diorg


So apa lagi orang2 utara pakat ramai2 p nohh..

oklah itu sahaja la review dan Shopping Raya Cik Lia Di Moodrepublik KL Raya Fest @ PWTC Kuala Lumpur 2016
Jumpa di Next Entry

bye...
















You May Also Like

0 comments