tips menangani stress

by - 10:03:00 PM

hey korg..sblum cik lia meneruskan study tok exam besok..cik lia nak la bg tips2 mcm mane nak handle stress..ada juga mmber2 cik lia tanya mcm mane cik lia handle stress..ha..nilah yg cik lia nak share kat smua blogger..


  • kalau ada problem yg sgt peribadi ke @ ada masalah yg xdpt nak d handle kan,korg bleh share kan problem korg kpd sesiapa yg korg rasa korg percaya..dgn ini xlah korang rasa stress @ ttekan..
  • pergilah bercuti..kan senang..drpd korg dok pikir2 lebih baik la korg pg bercuti ke destinasi yg korg suka.. carilah tmpat2 yg mndamaikan hati dan fikiran korg..dgn ini ble korg blek bercuti korg akan rasa PEACEFULLY..mmg ni lah antara terapi2 yg cik lia buat lau cik lia stress..


  • .ha..tips ni paling cik lia akan buat lau cik lia stress SHOPPING..so lau korg stress pglah shoppingwindow shopping pun ok jugak..dgn ini lah manelah tau dpt kurangkan stress..tp bg cik lia mmg hilang stress bile tgk bnda2 cntek yg dpamerkan expecially baju or kasut..weee...

  • ok bg korg yg mmg suke sgt pg karaoke nilah the best way untuk menghilangkan stress..bila korg menyanyi korg akan dpt rasekan yg stress tu akan hilang dlm sekelip mata (jgn la pulak bile dah abis karok korg pg pikir masalah korg td semula mmg la stress 2 x ilang..)bg cik lia ni mmg salah 1 rutin harian (pun bleh) cik lia bersama pakcik merangkap pakwe tok lepas kan tension @ stress..n time nilah kitorg berebut nak pegang mike..(mikrofone)..he..mmg best..


  • cara paling simple yg xmmerlukan kos yg tinggi tok korg hilang kan stress adalah dgn menonton movie..xkisahlah movie apepun yg baru ke lama ke jnji korg leh tonton..xlah korang asyik pikir masalah korg 2 je..lau cik lia, cik lia prefer cerita hndustan or korea..lau hndustan tu leh tgk depa2 menari menyanyi..lau korea plak kite bleh blajar bahasa diorg ..안녕하세요 ( Annyeong Haseyo ) - Hello / Apa khabar..

  • ha..ni tok ladies..lau korg stress bleh la pg SPA..kan best..bleh relax2 smbil wat facial ke massage ke..apa2 jelah korg rasa korg nak buat..cik lia ada jugak pg spa tp time keje dlu lah..skung ni busy..
ok itu saja yg dpat cik lia sharekan tp lau korg nak tau ape yg buat cik lia bleh hndle stress...ha..ni dia..
.
.
.
.
ha...budak nilah yg buat cik lia hilang stress...lau jumpa je budak ni stress akan hilang..and rasa happy je..
ps:/he..ptot lah bdk2 kat kolej ckp cik lia ni xda perasaan pasal bile ada problem cik lia nangis tp bile tgk ari esoknye ceria je...mcm xde masalah pun..
agpun apa yg cik lia fikir lau ada masalah letak la kat umah jgn dbawa ke tmpat keje @ kolej..
ni x muka tu masam je...
ow lupe nak bg tau nama budak ni..
KHAIRUL IRFAN KHUSHAIRY..
@
cucu manje opah..
hehe..

oklah..dah bnyak tips yg cik lia bg..so korg cube2 lah try ye tips2 yg cik lia bg..ok semoga korg happy..
bye..love korg..

You May Also Like

0 comments